Tésztája:
6 tojásos piskóta tésztába keverjünk
2 evőkanál kihűtött presszókávét és
10 dkg darált dióbelet.
Krém:
1/2 liter tejet,
2 csomag csokoládé pudingporral felfőzni, és hagyni kihűlni.
20 dkg margarint kikavarni
20 dkg porcukorral, majd a kihűtött főzött krémmel összekeverni. Végül
25 dkg gesztenyemasszát és
1 rumaromát hozzáadni, kikeverni.
A piskóta tetejére egyenletesen elkenni, tetejére csokit reszelni.
A mákos piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot is. A tojásfehérjét habbá verjük, és a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, a tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá. Óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd mindezt elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt, és gyorsan tésztát gyúrunk. Ha sokat vesződünk vele, elolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű