Tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-0,5 cs. sütőpor
Krémhez:
-0,4 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-3 ek. cukor
Mázhoz:
-2 dl tejszínhab
-étkezési zselatin
Díszítés:
-déligyümölcsök, banán, kivi
-mazsola
Az 5 tojásból hagyományos módon vizes piskótát sütünk tortaformában. A tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, lisztet, vaníliás cukorot, sütőport. atojások fehérjéjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd középen félbe vágjuk a tésztát. A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük. Kicsit várunk, hogy hűljön.a Tészta két felét egymásnak háttal fordítjuk és a krémmel egyenletesen bekenjük mindegyik oldalt. Várunk, amíg megdermed. Közben a tejszínhabot felverjük és a tésztát bevonjuk vele. A széleket nyomózsák segítségével díszítjük. A gyümölcsöket felkarikázzuk és tetszőlegesen a tésztára helyezzük. Mazsolával a szárny formát kirakjuk. Zselatint feloldunk és ezzel meglocsoljuk a gyümölcsöket.o
Für dieses Rezept eignet sich am besten ein leistungsstarker Mixer. Es funktioniert auch mit einer normalen Küchenmaschine und Pürierstab, jedoch sollte man in diesem Fall die Nüss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180ºC-ra, egy csatos tortaformát (26 cm átmérőjű, vagy hasonló űrtartalmú) pedig vajazz ki. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónval, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk. A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverem. De akár villával is lehet. Külön magasabb falú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a vaníliás cukorral és az 5 evőkanál porcukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kockára vágott gyümölcsöket, majd a felvert tejszínhabot. Csatos tortaformába egy sor baba...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű