0,5 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db babkonzerv
1 ek. pirospaprika
4 ek. paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
450 gr tejföl
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
25 dkg metélt tészta
A hagymát kis zsíron pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, lefedve pároljuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a babot és még egy kicsit tovább pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. Ha kész, összekeverjük a hússal és kizsírozott tepsibe tesszük. A tojásokat a tejföllel felverjük, enyhén sózzuk és a hús tetejére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, 30 percig sütjük.
A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A sonkát és a bacont felszeleteljük, hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megmossuk, tisztítjuk. A paprikát csíkokra, a padlizsánt és a cukkinit kockákra, a paradicsomot nyolcba vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghántjuk. A hagymát vékony...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, a pirospaprikát rászórtam, gyorsan elkevertem, majd beletettem a kockákra vágott húst, és addig pirítottam amíg a levét elf...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA nagy klasszikusok egyike a tésztában sült pástétom. Elkészítése nem bonyolultabb egy átlagos süteménynél. Lehet kész leveles tésztát venni hozzá, de érdemes a recept szerint m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes