0,5 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db babkonzerv
1 ek. pirospaprika
4 ek. paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
450 gr tejföl
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
25 dkg metélt tészta
A hagymát kis zsíron pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, lefedve pároljuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a babot és még egy kicsit tovább pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. Ha kész, összekeverjük a hússal és kizsírozott tepsibe tesszük. A tojásokat a tejföllel felverjük, enyhén sózzuk és a hús tetejére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, 30 percig sütjük.
1. A rizst tálba tesszük, felöntjük forró vízzel, és 30 percig áztatjuk. Leszűrjük, félretesszük. 2. Ha friss szőlőlevelet használunk, forrásban lévő, sós vízben 3 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsáb...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, megtöröljük, és kockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk. Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús tel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű