0,5 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db babkonzerv
1 ek. pirospaprika
4 ek. paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
450 gr tejföl
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
25 dkg metélt tészta
A hagymát kis zsíron pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, lefedve pároljuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a babot és még egy kicsit tovább pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. Ha kész, összekeverjük a hússal és kizsírozott tepsibe tesszük. A tojásokat a tejföllel felverjük, enyhén sózzuk és a hús tetejére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, 30 percig sütjük.
A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. 1 percig pirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. 2. Hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt kb 10 percig...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd félre tesszük. Egy tálban összeállítjuk a húsgombócot az összetevőiből, ehhez kerül a pirított hagyma is....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítővel megszórjuk, a szalonnával körbetekerjük és félretesszük A sütőtököt megtisztítjuk a héjától, kb. 2 x 2 cm kocká...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű