Családireceptkönyv.hu

SAJTOS-TOJÁSOS CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 db csirkemellfilé
kevés olívaolaj
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
bio ételízesítő
7 db tojás
30 dkg sajt
3 púpozott evőkanál tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítottam majd apróra kockáztam.
A húst megtisztítottam majd csíkokra vágtam.
A hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a húst és fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam, szórtam rá szárított majorannát és bio ételízesítőt, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, összekevertem, és fedő alatt pár percig pároltam.
Míg a hús párolódott, egy nagy üveg hőálló edényben összekevertem a tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot. Hozzáadtam az előpárolt húst, alaposan összekevertem, majd hideg sütőbe tettem. 180 fokon kb. 40 percig sütöttem.

SAJTOS-TOJÁSOS CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldségágyon sült csirke
Zöldségágyon sült csirke

A csirkehúst megmossuk, és ízlés szerint befűszerezzük. (használhatunk fűszersót, de akár pácot is, melybe előző nap célszerű bepácolni) A zöldségeket nagyobb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás sajtos göngyölt csirke
Fokhagymás sajtos göngyölt csirke

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A tömlős sajtot fokhagymával, sóval, borssal, oreganoval összekeverjük. A bacont kiterítjük, rátesszük a csirkemelleket, a sajtot, majd beg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Gödöllői töltött csirke
Csirke - Gödöllői töltött csirke

1. A szárnyas bőrét a nyakrésztől kiindulva, ujjunkkal fellazítjuk, hogy a töltelék a hús és a bőr közé beférjen. 2. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk. 3. A füstölt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pulykamell - Hússal töltött pulykamell
Pulykamell - Hússal töltött pulykamell

1. A pulykamellet lebőrözzük és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban. 2. A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk