1 kg alma
5 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg cukor
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint fahét
5 dkg dió
A diót egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd durvára feldaraboljuk.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábosban fahéj, és1dl víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk. A végén hozzáadunk 3-4 ek cukrot, összeforraljuk, és botmixerrel pürésítjük.
Egy lábosban a tejet, a maradék cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és apránként, folyamatos kevergetés mellett a tojássárgájához adjuk. Visszaöntjük a lábosba, visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt almapürét is, majd az egészet fagylaltgépbe tesszük, és kifagyasztjuk vele. (félidőben hozzáadjuk a pirított diódarabokat is)
Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük egy műanyag edénybe, így állítsuk be a fagyasztóba, és félóránként keverjük át a kívánt állag eléréséig.
ketkes.com oldalon több recept is van fagyiból.
A húst kevés olívaolajon megpirítjuk egy magasabb falú edényben. Tányérba szedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a hagymákat. A csirkemellet visszatesszük a ser...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk vékony karikákat vágunk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszelem a levét kinyomkodom ,Hozzá keverem a lereszelt sajtokat (,ha több féle van pld. mozzarella ,feta ,parmezán.),de nagyon finom csak simán trappistával is. só,b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű