- 250 gr túró
- 1 tojás
- 1,5 ek tejföl
- 4 ek valamilyen magliszt (köles, hajdina, rizs)
- fél csomag sütőpor
- só
Összekeverjük az alapanyagokat, utána sütőpapíros vagy kizsírozott tepsire tesszük. Kör alakúra formázzuk, kilapítjuk. 170 fokon elősütjük kb. 20 perc amíg színt kap. Utána rátesszüka feltéteket éa visszatesszük.
A bélszínt lehártyázzuk, majd nagyon apróra, de nem pépesre daráljuk. Jénai tálba nyomkodjuk légmentesen és a tetejét elsimítjuk. Ráöntjük az olívaolajat, majd lefedjük és hűtősze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aranyszabály „Az egyik legkönnyebben betartható tipp, egyben aranyszabály, hogy egy kiló húshoz mindig egy jó 30 deka vöröshagymát adunk. Mindig. Mindegy, hogy egy marha- vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű