25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz
élesztő, tej, cukor... meg langyosítom...
az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát....
30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyítem... még 10 percig hagyom... ezután négyszögletesre nyújtom jó vékonyra... feltekerem...
1 liter vizbe tettem 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót... vizet felforralom...ebbe rakom a kifliket mind a két oldalukat megfőzöm. 10 másodpercig... kiveszem egy lapát segítségével és a tepsire teszem amibe tettem sütőpapírt ...a tetejüket bevágjuk... megszórjuk durva szemű sóval meg amilyen mag van...200 fokon 20 perc alatt szépre sütjük
A hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá. A liszt közepére öntsük bele az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a vajat 90:10 százalékban elosztom. A vaj 90%-át összegyúrom a liszt 10 %-val, téglalap alakúra formázom, és beteszem a hűtőbe. Az élesztőt feloldom a langyos cukros t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint nagy lyukú reszelőn a liszthez reszeljük, Hozzá adjuk a többi hozzávalót, gyorsan összedolgozzuk, és nylon tasakban hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.. Ha kivettük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű