menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor kifli/Valitól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz

Elkészítés:


élesztő, tej, cukor... meg langyosítom...
az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát....
30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyítem... még 10 percig hagyom... ezután négyszögletesre nyújtom jó vékonyra... feltekerem...
1 liter vizbe tettem 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót... vizet felforralom...ebbe rakom a kifliket mind a két oldalukat megfőzöm. 10 másodpercig... kiveszem egy lapát segítségével és a tepsire teszem amibe tettem sütőpapírt ...a tetejüket bevágjuk... megszórjuk durva szemű sóval meg amilyen mag van...200 fokon 20 perc alatt szépre sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vajaskifli
Vajaskifli

A vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lúgos kifli
Lúgos kifli

Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral, a langyos vízzel, a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sajtos kifli
Sajtos kifli

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Mindenmentes zsemle(IR 2)
Mindenmentes zsemle(IR 2)

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagyobb tálban keverjük el az útifű maghéjat és a vizet. Várjunk 5 percet, hogy legyen ideje a maghéjnak minél több vizet felvenni. Amíg várak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk