(1 bögre = 250 ml)
1 tojás
1/2 bögre tej
1/4 bögre olívaolaj
1 bögre teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
3 teáskanál sütőpor
só, bors
1 teáskanál szárított bazsalikom (ha van lehet friss)
10 dkg morzsolt fetasajt
8 db olívabogyó
6 db aszalt paradicsom
Tetejére:
1 felvert tojás
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a borsot és a bazsalikomot, majd keverjük össze. Mehet bele továbbá a tej, a tojás és a morzsolt fetasajt.
Az olívabogyót és az aszalt paradicsomot daraboljuk apróra, majd ezzel együtt gyúrjuk össze a tésztát. Egy picit lágy lesz. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 1 ujjnyi vastagra. Szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, kenjük meg felvert tojással, majd 180°C-on süssük készre kb. 30-35perc alatt.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük egy pici sóval, sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A sárgájába beleszitáljuk a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, a kandírozott narancshéjat felaprítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 vagy 3 nagyobb tepsit. A zabpelyhet, a lisztet, a kókus...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A héjában főtt burgonyát áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. 3. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz