0.5 kg liszt, 0.5 dkg só, 1 citrom héja, 2.5 dl langyos tej,5 dkg cukor , 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 2.5 dkg élesztő. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összeállítjuk a tésztát. Ezután, 5 dkg olvasztott vajjal alaposan kidolgozzuk. 1 órán keresztül kelesztjük, majd ledagasztjuk. Ismételt kelesztés következik, de most már csak a duplájára.
A tálból kiborítva elosztjuk, -úgy, ahány ágra szeretnénk fonni.
Fonás után egész tojással lekenve újfent kelesztjük,majd sütjük. 40 perc, de ezt sütője válogatja. Félidőben, -ha nagyon pirulna, takarni kell.
Ezeket a hozzávalókat jól összekeverem , majd betöltöm a présbe. Három órát 75 fokon főzöm. Én utána sokkolni szoktam: jeges vízbe állítom a prést, így hamarabb készen van
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: KönnyűKeverd össze előbb a nedves hozzávalókat, majd mehet bele minden, ami száraz. A felkarikázott újhagymát se hagyd ki! Helyezd a masszát kókuszzsírral kikent serpenyőbe és süsd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk a cukrot, 2 citrom kifacsart levét, 1 citrom lereszelt héját. Jól elkeverjük, műanyag dobozba tesszük, és lefagyasztjuk a mélyhűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű