menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1,5 l tej
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


A tejet felforraljuk. Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét), a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzzük, majd megforgatjuk, és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe belekeverjük, amiben a hab főtt. Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból. Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült krumpligolyó
Sült krumpligolyó

A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle. Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajt...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
A kovász
A kovász

22

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós guba
Diós guba

A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk! Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Konyhai jótanácsok
Konyhai jótanácsok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk