- 1,5 l tej
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
A tejet felforraljuk. Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét), a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzzük, majd megforgatjuk, és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe belekeverjük, amiben a hab főtt. Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból. Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!
Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgával, az édesítőszerrel és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat megmossuk, héjukat vékonyan lehámozzuk. Ezután kifacsarjuk őket (kb. 2 dl lesz). A tejbe beledobjuk a narancshéjakat, hozzáöntjük a tejszínt és adunk hozzá két evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű