menu

Családireceptkönyv.hu

Ízes bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


½ kg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga, 3 dl tej, 6 dk zsír, vaj vagy margarin, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, lekvár a töltéshez.

Elkészítés:


1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt. Jól kidolgozzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és azzal is jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk. A közepébe gyümölcsízt teszünk és feltekerjük. Zsírozott tepsibe szorosan egymásmellé tesszük, a tetejét zsírral megkenjünk. ½ órát kelesztjük, majd közepesen forró sütőben készre sütjük. Tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.

Ízes bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Virágkeksz
Virágkeksz

A vajat morzsoljuk össze a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a sót, az ecetben elkevert szódabikarbónát, keverjük jól össze. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztet is. Osszuk két rész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliakrémes darázsfészek
Vaníliakrémes darázsfészek

A lisztből, 3 tojássárgájából, a felfuttatott élesztőből, 3 dkg cukorból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. 1/2 órát meleg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk. 15 dkg cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Cseresznyés muffin
Cseresznyés muffin

A vajat nagyon picit melegítsd puhára, elég, ha kirakod pár percre a napra. Ezután keverd habosra a cukorral, kapard hozzá a vaníliát, majd üsd bele a három tojást. Vedd elő a kedv...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Rácz Anna
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Télba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, asz olvasztot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk