1 laphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
13 dkg liszt
3 ek víz
2 ek olaj
2,5 dkg kakaópor
6 gr sütőpor
pici só
A tojásokat kettéválasztom, fehérjét pici sóval kemény babbá verem. Sárgaját a cukorral, vízzel, olajjal kézi mixerrel (mert nincs robot gépem) habosra keverem majd bele szitálom a sütőporos lisztet a kakaóporral és bele keverem a tojás fehérje habot. Mindig a fehérjét keverem elősször mert utánna keverem a sárgaját s így csak egyszer kell elmosnom a mixert:)
26 cm tortasütő aljába teszek sütőpapírt s mehet bele a massza amit felhúzkodok a tortasütő szélére.
200 fokon kezdem sütni majd 170-180 fokra csökkentem, az én sütőmben 25 percig (tűpróba).
Én ettől a recitől nem válok meg, szép, rugalmas tortalapokat kapok melyeket ketté vágok és nem morzsálóznak,,,nem szárazak,,,a kettő lap magassáda 9 centi. Ha meg töltöm szép magas tortám lesz:)
Csoki krém :5 egész tojást 30 dkg kr. cukorral gőz felett megfőzök álandó keveréssel, kézihabverőt szoktam használni, kb. 10 percig főzöm, majd hozzá adom a 20 dkg csokit amit előre eltördelek s 5 EK át szűrt kakóport, ez besürüsíti a krémet. A csoki krémet lehütöm .
25 dkg vajat, 25 dkg sütővajat habosra keverek mixerrel s kicsinyenként hozzá adom a csoki krémet.
A tortalapokat elvágom kétfele s meg töltöm a csoki krémmel,,,három réteg krém megy bele. Az egész tortát bevonom a krémmel s tetszés szerint díszítem. Most trüffel bonbonokat készítettem s azokkal díszítettem.
Jó étvágyat a tortához:-)
A kukoricalisztet, a hajdinalisztet, a rizslisztet, a porcukrot, az őrölt fahéjat összekeverjük, és hozzáadunk egy csipet sót, majd következik a tojás, a darált dió és a puha . Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, kakaóport és a sütőport is hozzákeverjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat. Golyókat formálunk, majd meghempergetjük őrölt mandulában, dióban, vagy kakaóban. Hűtőben hagyjuk összeállni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz