-20 dkg liszt
-20 dkg vaj
-5 csomag 10 g-os vaníliás cukor
-2 tojás / mérete: M, vagy L /
-16 dkg porcukor
-pár csepp citrom
-kajszilekvár
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a vaníliákat, kézzel elkeverjük a lisztben. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzá adjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
-A tésztát 0.5 órára a hűtőszekrénybe tesszük letakarva.
-A pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 3.5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A körlapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-A tojások fehérjét, a porcukrot és a pár csepp citromot nem túl kemény habbá verjük és mokkás kanállal kis halmokat teszünk minden körlapra.
-Közép meleg sütőben világosra sütjük.
-Ha kihűlt, 2-2 lapot lekvárral "összeragasztunk".
-Nem tévedés! A tésztában csak vanília van!
-Ne tegyünk sok habot a korongokra, mert sütés közben lefolyik, sütés után leesik!
-Vajjal jobb, de margarinnal is elkészíthető!
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyen 15 perc takarékon, majd lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bennhagyjuk.
Dobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így...
Elkészítési idő: kb 80 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) öntjük és 10-12 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg-tejs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű