60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 6 tojás sárgája, 15 dkg vaj, 9 dkg cukor, 0,5 dl rum,(v. fél ü. rumaroma) pici só, kb.3 dl tej (annyi tej, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Az átszitált lisztben elmorzsolom az élesztőt, Közepébe beleütöm a tojássárgákat, hozzáadom a cukrot, végül a sót, és apródonként az olvasztott vajat.
Fakanál segítségével jól kidolgozom hólyagosra. Ez kb fél óra. .......
Kelesztem meleg helyen 1 órát..........
3 felé veszem, kinyújtom, megszórom kakaó, cukor, rumaroma, és dió keverékével, a másikat fahéj cukor, rumaroma, és dió keverékével. A harmadik nekem vegyesen lett.
Feltekerem, és kizsírozott kuglófsütűbe teszem. Kelesztem még 20-25 percet, és megsütöm. 25 perc, 180 fokon.
A hajtogatáshoz: - 5 dkg puha vaj vagy margarin - 12 dkg füstölt sajt reszelve (esetleg a hajtogatásnál lehet sima trappista sajt is, de a tetejére már mindenképp füstölt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMehl mit Backpulver vermischen. Butter, Staubzucker, Vanillezucker, Aroma und Puddingpulver zugeben und einen Teig kneten. Ca. 2 cm große Stücke vom Teig abreißen, in der Hand n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, a citrom levével 15 percig lehetőleg robotgéppel keverjük. Majd hozzáadjuk a 4 kanál forró vizet, amivel további 10 percig keverjük. Ezután lassú keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű