Családireceptkönyv.hu

Mákos/diós bejgli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,20 dkg Ráma,15 dkg zsír,összesen 60 dkg porcukor,2.5 dkg élesztő,2 dl tej, 2 tojás,1 csipet só,40 dkg mák,40 dkg dió,fahéj,citrom reszelt héja
Elkészítés:

Elkészítés:


A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a Rámát, a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral langyos tejbe felfuttatjuk, és a tésztához öntjük. Teszünk bele 1 egész tojást, 1 csipet sót, jól összegyúrjuk. Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. Amíg pihen,elkészítjük a tölteléket.
Mák töltelék: 26 dkg porcukrot 2.5 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot,hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat, fél citrom reszelt héját, jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tésztára. Ha túl folyós lenne, lehet bele tenni zsemlemorzsát.
Dió töltelék: 22 dkg porcukrot 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált diót, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat, fél citrom levét és héját.
A tésztát 6 részre osztjuk, cipónak formázzuk, téglalap alakúra nyújtjuk.3 mákos-3 diós lesz belőle. A tészta széléig kenjük, végüket visszahajtjuk, feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 1 egész tojást felverünk, megkenjük a rudakat. Félórát meleg helyre tesszük. Ismét megkenjük tojással és fél órát hideg helyre tesszük. Így a tojás megszárad a tetején. Megszurkálom és 200 C-on előmelegített sütőben kb 30 perc alatt

Mákos/diós bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pite Évi kedvence
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Almás pite Évi kedvence

Egy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Borbás M. zserbója
Borbás M. zserbója

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gyömbére szívecskék
Gyömbére szívecskék

1. A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, mogyoróból, gyömbérből, 2 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (lé...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhasült vörösboros pecsenyelével
Marhasült vörösboros pecsenyelével

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk. Betesszük a sütőbe. Amikor a hú...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk