Nussecke:20dkg liszt,1 kaveskanal sütöpor.1 tojassargaja,10 dkg cukor,10 dkg margarin.Ez a tesztaja.egy kicsit a hütöben pihentetni.Addig 12,5 dkg margarint 12,5 dkg cukrot,2 kanal vizzel összefözni picit,utana 25 dkg daralt diobelet belekeverni.langyosra hüteni.A lapot kinyujtani ezt a tölteleket rakenni es 220 fokos elömelegitett sütöben15 percig sütni.Melegen haromszögre vagni es a harom sarkat csokival lecsepegtetni.
A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. Robotgépben fehéredésig keverjük a cukrot a tojással, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliát, és a fűszereket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű