Hozzávalók a tésztához:
600 g búzaliszt
400 g kristálycukor
150 g vaj
2 dl joghurt
2,5 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
1 zacskó sütőpor
A krémhez:
8 db tojássárgája
8 dl tej
80 g búzaliszt
500 g csokoládé
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja
A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot és a sütőport. Ezt a krémet öntsük kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig süssük. Amíg sül, a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük és beleszitáljuk a lisztet. Ha már csomómentes, a felforralt tejet is ajuk hozzá. Visszatesszük a lángra és beletesszük a citromhéját és a csokit. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. Minden réteget kenjünk be úgy, hogy a külső részre is jusson bőven. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőbe.
íz kalauz -tól
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett beletesszük a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A tésztához A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Süsd meg a piskótát. 2.A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet. 3.A zselatint áztasd be, majd melegítsd...
Elkészítési idő: 60-90m Nehézség: Közepes