Hozzávalók a tésztához:
600 g búzaliszt
400 g kristálycukor
150 g vaj
2 dl joghurt
2,5 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
1 zacskó sütőpor
A krémhez:
8 db tojássárgája
8 dl tej
80 g búzaliszt
500 g csokoládé
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja
A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot és a sütőport. Ezt a krémet öntsük kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig süssük. Amíg sül, a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük és beleszitáljuk a lisztet. Ha már csomómentes, a felforralt tejet is ajuk hozzá. Visszatesszük a lángra és beletesszük a citromhéját és a csokit. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. Minden réteget kenjünk be úgy, hogy a külső részre is jusson bőven. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőbe.
íz kalauz -tól
A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A margarint egy keverőedényben a konyhai robotgéppel habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg kristály cukrot megpirítok /karamelizálok/, mikor szép barnás a színe felöntöm kb 2 dcl vízzel és hagyom lassan forrni, addig kevergetem míg a karamell elolvad. Hagyom elfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes