50 dkg sárgarépa
- 2 fej fokhagyma
- 1 db narancs
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só és bors
A sárgarépákat vékony csíkokra vágjuk és egy sütőtálba tesszük a gerezdekre szedett fokhagymákkal együtt. Meglocsoljuk a narancs facsart levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük!
A krumplit héjában megfőzöm sós vízben. Még forrón lehúzom a héját és krumplinyomóval összetöröm. A vajat a tejszínnel felforralom, vigyázat, hamar kifut! Kisebb adagokban öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRamsay ragaszkodik a kiváló minőséghez, ezért ő csakis basmati rizsből készíti az egészséges köretet. A séf konyhai mérőn kimér 400 gramm rizst, amit alaposan megmos, hogy a szemek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom. Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű