2,25 kg disznózsír
284 g lúg
795,2 g desztillált víz
a zsírt felolvasztottam 50 fokon tartottam ... a vízhez adtam a gyöngylúgot és ezt meg lehűtöttem 50 fokra... a zsírhoz adtam a lúgot... és botmixerrel összepudingosítottam... ez most kicsit tovább tartott mert sok ez, de nekem szerintem ez a mennyiség elég egy fél évre biztosan.. formákba tettem... hagyom mig teljesen megszárad benne és akkor majd kiszedem tálcára.. és 4-5 héig hagyni kell érni utána lehet majd gél csinálni belőle
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos, sós, tejfölben...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat formáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni... Eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd éles késsel keresztben bevagdossuk (kb. 3-4 milliméterenként). A vágatokba beletesszük a szalonnát, a sajtot és a vékonyra felszeletelt go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízbe morzsoljátok bele az élesztőt és nyomjatok hozzá egy evőkanál cukrot. Az egészet keverjétek jól össze, hogy a cukor feloldódjon, majd rakjátok félre 6-7 percre. En...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű