•50 dkg finomliszt
•1,5 tk. só
•3 ek. olívaolaj ( az aszalt paradicsomról)
•3 dl víz
•2,5 dkg friss élesztő
•1 tk. szárított vagy egy ek. friss rozmaring
•8-10 db olajban eltett aszalt paradicsom
•olajbogyó
•egy mozzarella
•2 ek. olívaolaj
Kb. tíz perc alatt bedagasztom a tésztát, ami addigra szép fényes és sima felületű lesz. Vékonyan kiolajozom a tálat, visszateszem a tésztát és letakarva 30-35 percig kelesztem.
Ezután kiveszem, kettévágom és gyengéden átgyúrom. letakarom és még 10 percig hagyom.
Ezalatt két 28 cm-es pizzatepsit kiolajozok vagy egy nagy sütőlapot kibélelek sütőpapírral.
A tésztákat belenyomkodom a kerek formákba vagy 4-5 mm vastagságúra húzom a sütőtepsin.
letakarom és 10 percig hagyom kelni, ezalatt előkészítem a töltelékeket.
Hagyom őket még kb. 20 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra.
Kb. 20 perc alatt sülnek meg.
1 adag = 1,5 kis tepsi
A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn jó hosszú frankfurti virsliket kaptam (nálunk ez van a boltban csak), ezért félbe törtem őket. A bögrém-apukám ezer éves pöttyös bögréje, ami 3 dl-es, ha csurig töltöm. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet sóval, langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű