15 dkg apróra vágott főtt brokkoli
10 dkg kockára vágott főtt sárgarépa
7 dkg apróra vágott főtt füstölt kolbász
1 csomag tészta
13 dkg reszelt ementáli
5 evőkanál tej csésze tej
1 teáskanál fokhagyma por
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt, majd a reszelt sajtot és a tejet. Kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk az egészet és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk, majd fogyaszthatjuk.
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsintatésztát készítünk a tojásból, a lisztből a tejből és az ásványvízből, só, kevés cukor és bors hozzáadásával. 2. Ezután a kukoricát, a felszeletelt lila hagymát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük az olívaolajat egy nagy, nehéz fenekű edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprika pehelyét. Főzzük, gyakran keverve, amíg a fokhagyma aranyszínű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű