Hozzávalók
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
sodrott retes
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tej és tejszín keverékét melegíteni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a héjából kikapart, villával összetört sült sütőtököt és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spagettit megpirítom, és felöntöm vízzel, beleteszem a nagyon apróra vágott sárgarépát és a vékonyra vágott káposztát. Só, fokhagyma, szójaszósz paradicsomsűrítmény, ha kész lezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű