menu

Családireceptkönyv.hu

Sodrott rétes recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,

Rátét

10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb

sodrott retes

 Sodrott rétes recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperrel töltött gombócok
Eperrel töltött gombócok

A krumplit meghámozva,felkockázva kimérem,és enyhén sós vízben megfőzöm.Áttöröm krumplinyomóval és hagyom teljesen kihűlni.Ez nagyon lényeges,mert,ha melegen teszed hozzá a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuska
Galuska

Mély keverőtálba szitálom a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe ütöm a tojásokat, sózom és eldolgozom, majd időnként kevés vizet hozzáadva galuskatésztává dolgozom. Lobogó sós v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Tejfölös pizzatészta
Tejfölös pizzatészta

A tálba beleöntjük a meleg vizet, ebben felolvasztjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, és az olajat, aztán a tejfölt. A lisztet folyamatosan adjuk hozzá, mert így látjuk, hogy mily...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplistészta
Krumplistészta

A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk