Hozzávalók
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
sodrott retes
A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1) A nyers cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk le a kemény végét, majd csíkozzuk fel, amilyen keskeny csíkokra csak tudjuk. Ez lesz a "spagetti tésztánk". Minél vékonyabb, annál j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát, a cukrot, és a tojást jól kikeverjük, majd belekeverjük a tejet, a tejfölt és a túrót, majd fodros kocka tésztát keverünk bele. Fél órát állni hagyjuk, zsírozott tepsibe s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A lisztet, sót , vizet, élesztőt összedagasztjuk. Hozzágyúrjuk a borsot, sajtot olivaolajat, az apróra vágott paradicsomot, sonkát chillit és a rozmaringot. Kb 30 peecig pihentet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz