Családireceptkönyv.hu

Sodrott rétes recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,

Rátét

10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb

sodrott retes

Sodrott rétes recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos ricottás canelloni
Spenótos ricottás canelloni

A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát. A spenótos-túrós mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lasagnekosárkák egyszerűen
Lasagnekosárkák egyszerűen

Az apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bébispenótot és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a túrót,simára keverjük a spenóttal, majd hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Finom linzer tészta
Finom linzer tészta

A hozzávalókat összekeverjük, vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütés után kettőt összeragasztjuk. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Tepsis bolognai tészta
Tepsis bolognai tészta

Egy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem kell készre főzni, csak forrjon fel újra (kicsi vizet szív magába, így nem v...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk