Családireceptkönyv.hu

Gyúrt tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 tojás
fél ek só

Elkészítés:


A tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, majd a sóval elkevert lisztben egy mélyedést készítünk és abba öntjük a tojást.
15 percig gyúrjuk.
Nagyon kemény tésztát kapunk.
30 percig fóliába csomagolva pihentetjük, majd tésztanyújtó géppel különböző vastagságú és formájú tésztákat készítünk. Vastagságtól és mérettől függővel fél-egy nap alatt teljesen megszárad.
Dobozban hónapokig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Mákos tészta
Mákos tészta

A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük. A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük....

Elkészítési idő: 8 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !
Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !

A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pestós spagetti
Pestós spagetti

A bazsalikomot és a petrezselymet alaposan mosd meg, a leveleiket tépkedd le. A sajtot vágd kisebb darabokra, majd az áttört fokhagymával, a fűszernövényekkel, a fenyőmaggal és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk