menu

Családireceptkönyv.hu

Gyúrt tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 tojás
fél ek só

Elkészítés:


A tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, majd a sóval elkevert lisztben egy mélyedést készítünk és abba öntjük a tojást.
15 percig gyúrjuk.
Nagyon kemény tésztát kapunk.
30 percig fóliába csomagolva pihentetjük, majd tésztanyújtó géppel különböző vastagságú és formájú tésztákat készítünk. Vastagságtól és mérettől függővel fél-egy nap alatt teljesen megszárad.
Dobozban hónapokig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt cukros langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a csipetnyi sót, a tojást, a citromhéjat és az egészet tésztává gyúrjuk. Letakarjuk és langyos hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi tortellini darált hússal töltve
Házi tortellini darált hússal töltve

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai spagetti-2
Bolognai spagetti-2

A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és az egészet késes aprítóval ledaráljuk vagy nagyon finomra aprítjuk. A felforrósított olívaolajon addig dinszteljük, amíg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel (a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk