Családireceptkönyv.hu

Spagetti gorgonzola pirított padlizsánnal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g spagetti
5 dkg gorgonzola
1,5 dl habtejszín
1/2 padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj

frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt parmezán

Elkészítés:


A padlizsánt keresztben kettévágjuk, apróra kockázzuk, a fokhagymát szintúgy.
A vizet 1 ek olívaolaj hozzáadásával felforraljuk, a spagettit "al dente" készre főzzük, szűrjük, öblítjük, a szűrőedényt lefedjük.
1 kk vajon felolvasztjuk a (felkockázott) gorgonzolát. Hozzáöntjük a tejszínt, borsozzuk, felfőzzük. (Ne sózzuk, mert a sajt meglehetősen sós).
A padlizsánkockákat 1 ek olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ha szükséges, még 1 ek olajat is, összeforgatjuk, röviden tovább pirítjuk vigyázva, hogy a fokhagyma finoman párolódjon, ne égjen oda. Sózzuk, borsozzuk.
A spagettit összeforraljuk a tejszínes szósszal. Esetleg sózzuk.
Nagyon forrón, előmelegített tányéron tálaljuk, és frissen reszelt parmezánt kínálunk hozzá.

Spagetti gorgonzola pirított padlizsánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A tökéletes tortilla receptje
A tökéletes tortilla receptje

Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós- Szrtapacska
Túrós- Szrtapacska

Először felrakok egy nagyobb fazékba vizet forrni, és elkezdem a krumplit hámozni, megmosom, fokhagyma reszelőn lereszelem, és a lisztel együtt összekeverem nokedliszerűre, és ha...

Elkészítési idő: 20-perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkés-brokkolis lasagne
Csirkés-brokkolis lasagne

Csíkozzuk fel a húst, és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk kockákra a hagymát és a paradicsomot. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a húst. Sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk