Családireceptkönyv.hu

Narancstorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához
4 tojássárgája
100 g olvasztott vaj
200 g liszt
140 g cukor
24 g kakaópor
250 ml tej
2 csapott kávéskanál sütőpor
Habcsóklaphoz
4 tojásfehérje
140 g porcukor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Krémhez
2 nagyobb narancs leve
4 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
400 ml tejszín
Díszítéshez
reszelt narancshéj

Elkészítés:


A sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2 tojássárgáját, 50 g olvasztott vajat, 70 g cukrot és 12 g kakaóport habosra keverünk. Hozzáöntjük a tejet, majd a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Csomómentesre dolgozzuk a masszát és a tortaforma aljába simítjuk. Betoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a tésztalap teteje meg nem szilárdul (15-20 perc). Amíg sül, kemény habot verünk 2 tojásfehérjéből, 70 g porcukorból és fél evőkanál keményítőből. Kivesszük a félig megsült tortalapot, rákenjük a tojáshabot és visszatoljuk a sütőbe. Ezúttal addig sütjük, amíg a tojáshab teteje enyhén meg nem pirul. A sütőből kivéve pár percet állni hagyjuk, majd körbevágjuk késsel és eltávolítjuk a tortagyűrűt, majd a tortaforma alját is. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük az alapanyagok másik felét felhasználva. Ha kihűltek a tortalapok, lehúzzuk a sütőpapírt az aljukról. A krémhez kifacsarjuk a narancsok levét és vízzel 3 dl-re egészítjük ki. Pár evőkanálnyit kiveszünk, ebben elkeverjük a keményítőt. A maradék narancslevet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a keményítőt és folyamatosan keverve besűrítjük. Langyosra hűtjük. A tejszínhabból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a narancszselét. Az egyik tortalapot tortatálra helyezzük, megkenjük a narancsos krémmel, és befedjük a másik lappal. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét, végül reszelt narancshéjjal díszítjük.

Narancstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Rebarbarapite
Rebarbarapite

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd kézzel belegyúrjuk a tojást és a sót is. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A rebarbaraszárakat meghámozzuk, fás végüket lem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Guba torta
Avatar Juhászné Báthory Tünde Kedvelnék
Guba torta

Elkészítés: Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás rétestorta
Almás rétestorta

Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorta
Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorta

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk