már 26
Hozzávalók:
400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 halmozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 fiola citrom, vagy vanília aroma
A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.
Hirdetés
A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet elsúroljuk, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.
A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.
A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet, megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A diót egy vajjal ( margarinnal ) kikent teflonban odateszem és állandó kavargatás mellett kicsit megpiritom! A cukrot a tejjel ( tejszínnel ) van. cukorral 2 kanál lis...
Elkészítési idő:A tojássárgákat a cukorral, és apránként hozzáadva a 12 kanál vizet, habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és felváltva a...
Elkészítési idő:A vajat a kakaóporral haabosra keverjük. A tojásfehérjét a vukorral kemény habbá verjük. Egyesével hottákeverjük a 3 sárgáját. Kanalanként hozzákeverjük a vajas kakaókrémhez.
Elkészítési idő: 2 óra