Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu (szénhidrát csökkentett)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,
30 dkg szénhidrát csökkentett liszt (most 11 g szénhidrát volt 100 g lisztben),
3,2 dl tej,
1 tojás,
1 mk. só,
1 ek. 1:4 édesítő,
8 dkg olvasztott vaj,
2,5 dkg élesztő.

A töltelékhez:
50 dkg túró,
2 csapott ek. búzadara,
ízlés szerint 1:4 édesítő,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
mazsola
2 tojás sárgája.

Elkészítés:


kenyérsütőgépe üstjében készítette össze a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindította a dagasztást, majd nagyjából 10 perccel később beöntötte az olvasztott vajat az üstbe. Szép hólyagos, kissé lágy tésztát dagasztott.
Az üstben, vagy kelesztőtálban duplájára kelesztette a tésztát.
Ezalatt elkészítette a tölteléket:
Az áttört túrót elkeverte a cukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, majd a legvégén a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatta. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borította, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtotta. 10x10 cm-es négyzetekre vágta, a közepükre tett egy-egy kanál tölteléket. A négyzetek sarkait középen összefogta, csavart rajta egyet.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatta a batyukat, aztán kb. 20 percig pihenni hagyta őket, majd lekente felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 percig kell sütni.

A tésztában a lisztek és az élesztő számlálós, ami összesen 25,05 g szénhidrátot jelent. A töltelékben a búzadara és a vaníliás cukor 21,41 g szénhidrát lett.
Az orvos azt mondta Ritának, hogy 100 g tejben 5,1 g szénhidrát van, de az ő laktózmentes tejében csak 4,7 g, így ő ezt nem mérte.
A teljes mennyiség 1563 g volt, amiben 46,46 g a szénhidrát. Ritának 10 nagyobb és 4 kisebb batyuja lett ebből az adagból.

Trükkök, tippek, praktikák:


Végre egy batyú amibe túró is van. Nagyon finom

Túrós batyu (szénhidrát csökkentett)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mini pretzel kenyerek
Mini pretzel kenyerek

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tigris zsemle
Tigris zsemle

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztás programot. Az eredeti receptben 4 dl tej volt megadva, de én kezdetnek 3 dl-t adtam hozzá, majd még sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Zsemle,kelesztés nélkül
Zsemle,kelesztés nélkül

200 fokra kezdjük el előmelegíteni a sütőt. A szárazanyagokat összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a pohár kefirt és apránként a vizet. Itt néhány dologra érdemes figyeln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér - Boros Vali féle
Kenyér - Boros Vali féle

- dagasztás - ha van idő, 2x 40' kelesztés - jénai + sütőpapír -250 C

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk