menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


47,5 dkg liszt, 2 csapott tk. só, 2 ek. cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg vaj, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz.

Elkészítés:


A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba tettem lefedtem és kb 2 órát kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálbólés egy kicsit átgyúrtam, hogy a levegő távozzon a tésztából. Megformáztam a formának megfelelőn és fél órát kelesztettem még. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem és 40 perc alatt készre sütöttem.

Zsúrkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hamburgerzsemle Limara péksége
Hamburgerzsemle Limara péksége

Mindent belepakolni a kelesztő gépbe. miután megkelt lisztezett felületre tenni és 9 egyforma részre osztani. Zsemléket formálni és sütöpapirral bélelt tepsire tenni. Hagyni ismét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Foszlós kalács
Foszlós kalács

A szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás petrezselymes zsömle
Fokhagymás petrezselymes zsömle

A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mákos legyező
Mákos legyező

A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon, kelt tésztát dagasztunk. Ehhez, az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben, majd mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk