47,5 dkg liszt, 2 csapott tk. só, 2 ek. cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg vaj, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz.
A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba tettem lefedtem és kb 2 órát kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálbólés egy kicsit átgyúrtam, hogy a levegő távozzon a tésztából. Megformáztam a formának megfelelőn és fél órát kelesztettem még. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem és 40 perc alatt készre sütöttem.
A formát (kenyér sütő gép forma vagy kenyér forma) kikenjük olajjal.A lisztet a formába öntjük(kenyérsütő gép esetén ha nem abba készül akkor tálba) majd a lagyos vizet az olajat é...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes2 dl cukros tejben futtattam az élesztőt. Egy kis langyos vízzel pótoltam a szükséges mennyiséget. Összeállítottam. Meleg helyen kelt kb 40 percig. Közben megsütöttem kicsit a sza...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk a tejben kb 2 tk cukorral...addig beletesszük egy jó nagy tálba a többi hozzávalót...az egészet összegyűrjük , szaggatjuk töltjük sütjük. Langyosan még vaniíi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket kimérem, hozzáadom a sót,a burgonyapelyhet,összekeverem,majd a közepébe mélyedést készítek. Az élesztőt a cukros,lisztes langyos vízben felfuttatom,majd a liszt közepéb...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű