235 ml (1 csésze) tej
245 ml (1 csésze) víz
1 teáskanál cukor
10 g száraz élesztő
1,5 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
620 g (5 csésze) liszt (általános célra)
1 gerezd fokhagyma
50 g (1 /4 csésze) vajas - petrezselyem
Az összes hozzávalót összekeverjük és a tésztát összegyúrjuk. Hagyjuk kelni 1 órát.
A tésztát 16 részre osztjuk. Golyókat formázunk. Hagyjuk kelni 30 percig.
A süteményeket kinyújtjuk , 15 - 20 cm, és előmelegített serpenyőben kisütjük. Keverjük össze az olajat a fokhagymával és a petrezselyemmel. Kenje meg minden kenyeret ezzel a keverékkel.
Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel. Sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztővel, a cukorral, sóval, egy kanál liszttel, kevés langyos vízzel kovászt keverünk. A hajában megfőzött krumplit azon forrón meghámozzuk, áttörjük, elkeverjük a liszttel é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű