235 ml (1 csésze) tej
245 ml (1 csésze) víz
1 teáskanál cukor
10 g száraz élesztő
1,5 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
620 g (5 csésze) liszt (általános célra)
1 gerezd fokhagyma
50 g (1 /4 csésze) vajas - petrezselyem
Az összes hozzávalót összekeverjük és a tésztát összegyúrjuk. Hagyjuk kelni 1 órát.
A tésztát 16 részre osztjuk. Golyókat formázunk. Hagyjuk kelni 30 percig.
A süteményeket kinyújtjuk , 15 - 20 cm, és előmelegített serpenyőben kisütjük. Keverjük össze az olajat a fokhagymával és a petrezselyemmel. Kenje meg minden kenyeret ezzel a keverékkel.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűélesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első négy anyagot összekeverjük. Majd a sajtot, a hagymát, sütőporos lisztet és a fűszert is hozzátesszük. Muffinkapszulába kis tésztát kanalazunk, közepébe a ketchup és pizza...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes