50 dkg sertés rövidkaraj
só ízlés szerint
5 db tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg edami sajt
A karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk.
A tojásokat felverjük, megsózzuk.
A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük.
A húst lisztbe, tojásba, ismét lisztbe tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Ízlés szerint salátával, zöld körettel vagy rizzsel, burgonyával tálalhatjuk.
sütési hőfok: 170°C
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A húst felszeleteljük, majd elősütjük és félretesszük. A burgonyát feltesszük főni, leöblítjük a ruccolát. A baconos, fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket lebőrözzük, 2-3 cm-es hasábokra vágjuk és lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. 1 dl olajon átpirítjuk a csirkemel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a bazsalikommal, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal. A csirkeszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd az olívaolajon lepirítjuk mindkét oldalukon...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű