A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
Töltelék:
30 - 40 dkg szilva
1 cs Fahéjas cukor (Kotányi)
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg.
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Negyedekre vágjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 4 db 8 -10 cm széles csíkot vágunk a tésztából. Minden tésztára teszünk egy sor szilvát amit beleforgatunk a fahéjas cukor és szegfűszeg keverékébe.Széleit összecsípjük.A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk
1. A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr hú...
Elkészítési idő: 20 percA tésztát összeálítjuk egy tálban és ketté választjuk. Majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük kb.15-20 percet. Végezetül a tepsi hátoldalán kinyújtva sütjük halvány barnára. Krém...
Elkészítési idő: