300 g zöldborsó
250 g rizs
500 g darált hús
egy kis pohár tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
só
bors
pirospaprika
víz
1. Tegyük fel főni a zöldborsót 2-3 csipet sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a darált húst és forgassuk át, míg kifehéredik. Vigyázzunk, nehogy odakapjon! Kb. 2 dl vízzel öntsük fel és szórjunk rá 2-3 teáskanál pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk.
3. Főzzük meg a rizst, majd forgassuk össze az elkészült húsos raguval.
4. A rizst halmozzuk bele egy közepes méretű tepsibe, a tetejére szúrjuk rá a megfőtt borsót, kenjük meg tejföllel és 180 fokon süssük addig, amíg a tejföl rápirul.
A zöldborsó helyettesíthető karfiollal, brokkolival, zöldbabbal majdnem bármilyen zöldséggel.
A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A sonkát és a bacont felszeleteljük, hozzákeve...
Elkészítési idő:-a húst vékony csikokra vágjuk -sóval,borssal zúzott fokhagymával és mustárral füszerezzük,majd félig megpiritjuk -a cukkinit és a paprikákat csikokra vágjuk és forró olajon féli...
Elkészítési idő: 45