menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldborsó


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


300 g zöldborsó
250 g rizs
500 g darált hús
egy kis pohár tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
olaj

bors
pirospaprika
víz

Elkészítés:


1. Tegyük fel főni a zöldborsót 2-3 csipet sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi.

2. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a darált húst és forgassuk át, míg kifehéredik. Vigyázzunk, nehogy odakapjon! Kb. 2 dl vízzel öntsük fel és szórjunk rá 2-3 teáskanál pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk.

3. Főzzük meg a rizst, majd forgassuk össze az elkészült húsos raguval.

4. A rizst halmozzuk bele egy közepes méretű tepsibe, a tetejére szúrjuk rá a megfőtt borsót, kenjük meg tejföllel és 180 fokon süssük addig, amíg a tejföl rápirul.

Trükkök, tippek, praktikák:


A zöldborsó helyettesíthető karfiollal, brokkolival, zöldbabbal majdnem bármilyen zöldséggel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai lecsós csirkemáj
Bácskai lecsós csirkemáj

Elkészítés 1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre).A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkezúzás rizi-bizi
Csirkezúzás rizi-bizi

Az apróra vágott hagymákat zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zúzát, lesütjük. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Közben kevergetjük, és ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó cseréptálban
Lecsó cseréptálban

.A paradicsomot héjazzuk. paprikával hagymával együtt felszeleteljük. Virslit felkarikázzuk. Szalonnát felcsíkozzuk zsírjára sütjük. A zsíron megpirítjuk a tarhonyát. Mindent a beá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk