250 g tonhal (konzerv)
3 gerezd fokhagyma
500 g paradicsompüré
bors
oregánó
bazsalikom
só
cukor
olaj
fél csomag spagetti tészta
10 dkg trappista/edami sajt
Egy kevés olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a leszűrt tonhalat. Átforgatjuk párszor, majd felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a fűszereket, enyhén cukrozzuk, lefedjük és nagyjából 7-8 perc alatt készre főzzük, közben ügyeljünk, nehogy leragadjon. Al dente-re, azaz "fogkeményre" főzött spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.
Nagyon finom egy kevés olajbogyóval keverve. A tésztát lehet variálni, spagetti helyett lehet pl. penne is.
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, belekeverjük a lisztet,a tojássárgáját, a tejfölt,végül az áttört húst és a vajat. Nyújtjuk,szaggatjuk,és kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelttésztát dagasztunk. Meleg helyen 2-3-szorosára kelesztjük. Olajozott deszkára olajos kézzel gombósokat szakítunk és a deszkára kissé lelapítva rakjuk pihenni....
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű