250 g tonhal (konzerv)
3 gerezd fokhagyma
500 g paradicsompüré
bors
oregánó
bazsalikom
só
cukor
olaj
fél csomag spagetti tészta
10 dkg trappista/edami sajt
Egy kevés olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a leszűrt tonhalat. Átforgatjuk párszor, majd felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a fűszereket, enyhén cukrozzuk, lefedjük és nagyjából 7-8 perc alatt készre főzzük, közben ügyeljünk, nehogy leragadjon. Al dente-re, azaz "fogkeményre" főzött spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.
Nagyon finom egy kevés olajbogyóval keverve. A tésztát lehet variálni, spagetti helyett lehet pl. penne is.
Lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Mikor lepirult a hagyma, hozzádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és további kb. egy percig pirítjuk. Felöntjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz. 2. Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegí...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsit jól kivajazunk, majd beleöntjük a fodros kocka tésztát. Kikeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a kefirt, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Ráöntjük a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű