Tészta:
10 ek víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 tojás
Krém:
4 ek liszt
2 tojás
20 dkg cukor
1 van.cukor
1/2 l tej
A vajat a vízbe felolvasszuk,majd bele a lisztet elkeverjük.
levesszük a tűzről majd a tojásokat egyesével beletesszük .
Előmelegített sütőbe sütjük 20 percig kinyitás nélkül.
Krém hozzávalóit felfőzzük.
Tejszínt verünk fel a krém tetejére.
A cukrot pirítjuk bele a vaj elkeverni, utána tejszín,főzőlap lekapcsolás só és vanília belekeverés, 15-20 dkg krémhez keverni
Elkészítési idő:A recept, eredetileg Szabó Krisztofer citromos pitéje, én kicsit módosítottam rajta. A pite hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl laza az állaga, akkor mehet hozzá egy kis mandulaliszt,...
Elkészítési idő: 2-3 óraA vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk. Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-v...
Elkészítési idő: 1,5 óra