Tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek víz
20 dkg liszt
1 ek kakaópor
fél zacskó sütőpor
Krémhez:
fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
csokimáz (vagy tortabevonó)
Alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 ek vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz . Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.
A tejszínt vízgőz felett melegítsd fel, add hozzá a lereszelt marcipánt, és kevergesd, míg fel nem olvad. Keverd hozzá az apróra vágott fehér csokit, keverd tovább, amíg fel nem ol...
Elkészítési idő:Az anyagokat összedolgozzuk, kis golyókat formázunk, és a tetejüket megnyomkodjuk villával két oldalról. Ez adja a kockás mintáját. (szoktam rá csokit csurgatni díszítésnek, és úgy...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. A tésztával bé...
Elkészítési idő:A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 65 perc