menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: nincs
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek víz
20 dkg liszt
1 ek kakaópor
fél zacskó sütőpor

Krémhez:
fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:
csokimáz (vagy tortabevonó)

Elkészítés:


Alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 ek vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz . Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar almas-makos-ketperc
almas-makos-ketperc

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mama "gurábija"
mama "gurábija"

Gyurjuk össze a hozzávalókat , nyújtjuk , formázzuk ... és 200 fokon kisütjük :)

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve
Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve

♥Fehér csokoládés hab Kezdjük a fehér csokoládés hab elkészítésével - több idő kell neki a lehűlésre, mint a tálkáknak. 80 ml tejszínt hevítsd majdnem forrásig. Másik tálban a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Németh kuglóf
Németh kuglóf

A tejet meglangyosítjuk. Az édesítő tablettákat és a cukrot két bögrébe elfelezzük, mindegyikre öt deka élesztőt morzsolunk, és felöntjük tejjel. Először hatvan deka lisztet mérün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk