35 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 dl tej
3 ek rétesliszt (finomliszt is jó)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
mandulaaroma (zöld)
1. A lisztet, margarint, porcukrot és darált diót összedolgozzuk. Mandulaformába nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
2. A krémhez tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, majd megvárjuk, míg kihűl.
3. A kihűlt pépbe belekeverjük a vajat és a 20 dkg porcukrot, majd mandulaaromával ízesítjük.
4. Két sütemény darabot a mandulás krémmel összetapasztjuk, végül az egészre porcukrot szitálunk.
A kölest a tejben vagy a vízben megfőzzük. Közben a nádcukorral és a vaníliával ízesítjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a mazsolát, hogy formázható masszát kapjunk. Kókuszolajon...
Elkészítési idő:A kókusztejet felmelegítjük, és eloszlatjuk a zselatint (és az édesítőt, ha igényli). Ha felolvadt, beleszórjuk a gyümölcsöt. Miután kicsit lehűlt, kuglóf formába, majd hűtőbe tess...
Elkészítési idő: 10 perc