Tészta:
500 g liszt
100 g darált dió
250 g cukor
4 tojás
1 kk szódabikarbóna
3 ek olvasztott méz
Krém:
5 kis pohár tejföl
250 g dió
250 g porcukor
1 kk vanília kivonat
Tetejére:
150 g étcsokoládé
1,5 ek étolaj
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra, vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, és megtöltjük a lapokat. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét. Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és rizsliszttel megszórt tepsi (közepes méretű tepsi) hátán a lapokat megsütjük. 160 fokon 8-10 perc laponké...
Elkészítési idő: 8-10perc Nehézség: KözepesElkészítés: Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot az előírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sűrűbbre főzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint Belekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, só). Vizezett kézzel golyókat formázunk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű