30 dkg porcukor
2 db tojás
fél dl olaj
2 evőkanál barack lekvár
fél liter tej
40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék ( 14 gramm )
1 citrom reszelt héja
fél üveg szilvalekvár
A hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, majd a másik lapot rátesszük, majd arra kerül a csokimáz. Fél órára berakjuk a hűtőbe, majd kockákra vágva tálaljuk.
A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz.A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha margarint és a cukrot összedolgozzuk, a 4 tojást egyenként hozzáadjuk. A sütőport, a lisztet és a diót elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Kikent, kili...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálba összegyúrjuk majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni.Eközben elkészítjük a tölteléket,a felkockázott vagy reszelt almát/meggyet összekeverjük eritritt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-ra előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű