Lap:
3 ek méz
24 dkg cukor
5 ek tej
2 tojás
1 vaníliás cukor
3-3 kk fahéj és szódabikarbóna
75 dkg liszt
Krém:
1/2 liter tej
5 evőkanál gríz
25 dkg porcukor
1,5 kocka margarin
Máz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3-4 evőkanál forró víz
2 evőkanál olaj
A lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött habosra kavarom, majd összedolgozom a liszttel. Az így kapott tésztát 4 egyenlő részre osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm őket. Akkor jó, ha illatosan kiabál, ez kb. 10 perc. A krémhez a tejben sűrűre főzöm a grízt. A porcukrot a margarinnal kikavarom, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom. Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot. Ezt gazdagon megkenem a lekvárral, erre jön a harmadik lap. Ennek a tetejére kerül a krém másik fele, majd rá a negyedik lap. A máz hozzávalóit összerottyantom, majd ezt kenem a süti tetejére.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással, és a tojássárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává do...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes25 dkg keksz, 10 dkg őrölt dió, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dkg kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű