Sötét tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 evőkanál hagyományos kakaópor
2 evőkanál rum (sütirum, aroma)
annyi langyos tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapsz
Fehér tészta
30 dkg darált háztartási keksz
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 ek kókuszreszelék,dió, mandula, mogyoró vagy éppen elhagyható
2 evőkanál rum (sütirum, aroma)
annyi langyos tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapsz
1. a tésztákat összegyúrjuk, hűtjük
2. Egy 50 cm folpackra mindket teszta felet 7 darabra osztva, egyforma nagysagu csikokat sodrunk, egymas melle tesszuk felvaltott szinnel szorosan, majd a feher tesztabol hengert sodrunk a csikok kozepere helyezzuk es a folpack segitsegevel felsodorjuk.
4. A csokis tesztabol akkora teglalapot sodrunk, amivel a zebracsikos teszankat be tudjuk fedni teljesen.
5. Konnyebb dolgozni a tesztaval ha a csokisat is folpackra sodorjuk ki.
6. csoki vagy kókuszkrémmel turbózható a "mag" azaz a csíkos tésztát megkenjük krémmel, arra tesszük a kekszhengert,és úgy tekerjük fel.. és bele lehet hempergetni kókuszba a végén
Krém: 5 dkg kókusz, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor
A dió töltelékhez: 3 db tojás sárgája 15 dkg porcukor 15 dkg darált dió 3 db tojás fehérje baracklekvár a tészta kenéséhez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 190 fokra előmelegítjük. A céklát konyhai késes robotgépben felaprítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót és a többi hozzávalót, kivéve az olajat és a csokoládét. Krémesre keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűeverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az összetevőket összedolgozzuk, kettévesszük, és a felét kizsírozott tepsibe reszeljük. A töltelékhez a túrót,porcukrot,v cukrot,tojássárgáját,sót összekeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű