Hozzávalók
a tésztához
40 dkg liszt,
2 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
15 dkg margarin,
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1-2 dl tejföl,
a krémhez:
2-2 tasak vanília-és puncs-ízű főző pudingpor,
1 l tej,
30 dkg margarin,
20 dkg porcukor;
a díszítéshez egy tortabevonó csokoládé,
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és négy lapot sütünk belőle. A pudingokat külön-külön felfőzzük fél-fél liter tejjel és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a margarinnal habosra keverjük. Feléhez vaníliás, feléhez puncsos pudingot keverünk / ha van egy kis rummal ízesíthetjük vagy morzsa rumaromával a puncsosat /. A tésztalapokat megtöltjük a krémekkel, a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval. / Én a csokoládémázat úgy készítem, hogy a tortabevonót gőz fölött felolvasztom, keverek bele kb. 5-6 dkg margarint, 4-5 cent étolajat. Így szép csillogó és krémes lesz a tészta teteje. /
a barackot vagy almát elkészitjük -megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük - egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + jogh...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, 25-30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű