100 g cukor az eredeti receptben 300 g cukor van én ezt soknak tartom igy csak 100 g adok hozzá.
4 tojás
10 evökanál víz
200 g liszt
1 csomag sütöpor
1 evökanál sütö kakaó.
krém
Krém
140 g puha vaj
140 g darált dió
cukor ízlés szerint
rum ízlés szerint
tej
csokimázz
100 g cukor,
1 evökanál kakaó,
tej.
kb 40 g vaj
kemény habbá fölverjük a 4 tojásfehérjét
A cukort 4 tojássárgájával és 10 evökanál vízzel habosra összekeverjük.
Hozzá adjuk a lisztet sütöport kakaót, jól összekeverjük. Lazán bele keverjük a fölvert tojásfehérjét.
200 fokon sütjük. ( Én egy 26 cm tortaformában szoktam de lehet tepsziben is sütni.
krém
A darált diót cukorral és egy kevés forró tejjel össze keverjük,majd a vajjal jól összedolgozzuk. Rummal izesitjük.
A kihült tésztára rákenjük.
csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Az íróba vagy kefírbe keverjük a piros ételfestéket és hozzáadjuk a masszához. A szódabikarbóná...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAlsó réteg: 1 csésze datolya 1/2 csésze mandula Összeturmixoljuk a hozzávalókat és elterítjük egyenletesen egy 11 centiméteres kerek tortaforma alján.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát áztassuk be a pálinkába, hogy puha legyen. Persze ha gyerekek, kismamák vagy gépkocsivezetők fogyasztanak a tortából, akkor ezt a lépést egyszerűen hagyjuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótákat készítjük el. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük. Külön edényben a vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá a tojások, a tejföl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű