25 dkg kókuszreszelék, minél apróbb szemű (pl. Aldis)
4 dl kókuszolaj
ízlés szerint stevia
Vanília
5 evőkanál 23%-os kakaóvajas kakaópor
1,5 dl víz
1 evőkanál kókuszzsír
magozott megy – két marokkal
Egy mély szögletes vagy kerek edényt béleljünk ki fóliával.
A kókuszreszeléket osszuk ketté, mert az egyik fele lesz a vaníliás réteg, a másik pedig a csokoládés.
A fehér reszelékbe keverjünk steviat ízlés szerint, továbbá vaníliát, majd 2 dl kókuszolajat, és a bélelt formába egyengessük bele a keveréket.
Magozzunk ki meggyet, és sűrűn tűzdeljük meg a vaníliás réteget meggy szemekkel.
A kókuszreszelék másik felét keverjük össze steviávall, továbbá 3 evőkanál kakaóporral.
A kakaós kókuszt simítsuk rá a vaníliásra.
Keverjünk ki 1 evőkanál kakaót kókuszolajjal.
Simítsuk a sütemény tetejére a csokis bevonatot.
Élesztőt futtatni. Hozzá a többi anyag, dagasztani. Lágy tésztát kapunk. Tetejét liszttel megszórni, letakarni, másfélszeresére keleszteni, /3/4- 1.óra/, utána lisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Boden der Springform mit Backpapier bespannen. Das abgesetzte Kokosöl (ca. 40 ml) vom Kokosmus (ca. 160 g) trennen, in einem kleinen Topf bei milder Hitze schmelzen und abkühle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tábla magas kakaótartalmú étcsokit és egy tábla tejcsokit (kapható mindegyikből cukormentes) vaj helyett kókuszzsírral és cukor helyett édesítővel illetve egy evőkanál natúr ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű