25 dkg alma
10 dkg mazsola
20 dkg darált mák
3 db tojás
csipet szódabikarbóna
pár csepp citromlé
1 dl víz
Az összes hozzávalót bedobjuk a mixerbe és egyneművé keverjük. Az édesítő szerepét most a mazsola vállalta magára, de aki édesebb szájú, az tehet hozzá némi xylitet vagy eritritet.
Szóval ha megvan a masszánk akkor sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez olyan 15 – 20 perc, a sütőt nyugodtan lehet közben nyitogatni, de lehetőleg ne 2 percenként. Nyugi, a sok kis mákkatona olyan szépen, hadrendben áll, hogy nem folyik ki, nem ragad oda és nem esik össze a tészta.
Hibátla
A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órár...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy nagy méretű tepsiben.Félbe vágjuk. A habnak valót a fixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy kev...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. - Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen nyújtjuk a tésztát és 180 fokos...
Elkészítési idő: 30