25 dkg alma
10 dkg mazsola
20 dkg darált mák
3 db tojás
csipet szódabikarbóna
pár csepp citromlé
1 dl víz
Az összes hozzávalót bedobjuk a mixerbe és egyneművé keverjük. Az édesítő szerepét most a mazsola vállalta magára, de aki édesebb szájú, az tehet hozzá némi xylitet vagy eritritet.
Szóval ha megvan a masszánk akkor sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez olyan 15 – 20 perc, a sütőt nyugodtan lehet közben nyitogatni, de lehetőleg ne 2 percenként. Nyugi, a sok kis mákkatona olyan szépen, hadrendben áll, hogy nem folyik ki, nem ragad oda és nem esik össze a tészta.
Hibátla
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel,ráöntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük. Majd megvárjuk még kihűl. Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszegyúrni, dio nagysagu gombocokra osztani és a formaba rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű