1 kg szív nélküli csirkemáj
250 gr házi bacon szalonna
majoranna, fekete bors
Először is szedd rózsáira a karfiolt, majd aprítsd össze apró, rizsszerű darabokra és 2 evőkanál kókuszolajon, fedő alatt párold meg közepes lángon 5 perc alatt, majd rakd félre.
A csirkemájból vágd ki az esetleg zöld, epés részeket, mosd meg és egyenként burkold be vékonyra vágott házi szalonna csíkokkal. Rakd őket egy tepsire és kicsit fűszerezd meg borssal és majorannával.
A jó csirkemáj kívül ropogós, belül puha, nekem ezt úgysikerült elérnem, hogy 160 fokra előmelegített sütőben sült 25 percig, majd 170 fokon még egy 10 percig. De persze ezt sütője válogatja.
A kefirt összekeverjük a fokhagymával, a pirospaprikával, sóval, borssal, a mézzel és 4 evőkanál olajjal. Beleforgatjuk a csirkecombokat (egy tálban vagy zárható műanyag zacskóban...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. Aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, és vizes kézzel lapos kis nugget...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű