Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Baconbe tekert sült csirkemáj (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szív nélküli csirkemáj
250 gr házi bacon szalonna
majoranna, fekete bors

Elkészítés:


Először is szedd rózsáira a karfiolt, majd aprítsd össze apró, rizsszerű darabokra és 2 evőkanál kókuszolajon, fedő alatt párold meg közepes lángon 5 perc alatt, majd rakd félre.
A csirkemájból vágd ki az esetleg zöld, epés részeket, mosd meg és egyenként burkold be vékonyra vágott házi szalonna csíkokkal. Rakd őket egy tepsire és kicsit fűszerezd meg borssal és majorannával.
A jó csirkemáj kívül ropogós, belül puha, nekem ezt úgysikerült elérnem, hogy 160 fokra előmelegített sütőben sült 25 percig, majd 170 fokon még egy 10 percig. De persze ezt sütője válogatja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Baconbe tekert sült csirkemáj (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kefirben pácolt csirkecomb
Kefirben pácolt csirkecomb

A kefirt összekeverjük a fokhagymával, a pirospaprikával, sóval, borssal, a mézzel és 4 evőkanál olajjal. Beleforgatjuk a csirkecombokat (egy tálban vagy zárható műanyag zacskóban...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Chicken nuggets corn flakesszel
Chicken nuggets corn flakesszel

A csirkemellet felkockázzuk. Aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, és vizes kézzel lapos kis nugget...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos rose kacsamell
Narancsos rose kacsamell

A kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A naran...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Csirke brassói
Csirke brassói

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk