1 kg sárgarépa
1 dl kókuszolaj
só
bors
őrölt kömény
A répát lepucoljuk és nagyjából egyforma méretűre vágjuk, tepsibe pakoljuk, jó szorosan egymás mellé, minél több süljön egyszerre!
A fűszereket elkeverjük a kókuszolajban, megkenjük vele a répahasábokat és 150 Celsius – fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Egy kg répához kb. egy dl olaj kell + fűszerek.
Hőlégkeveréssel csináltam, hogy egy picit kiszáradjon, így, ha simán csak felkarikázzátok a répát, akkor tiszta chips – fílingje lesz.
A zsemléket vágd apró kockára, az olajjal locsold meg és sütőben vagy serpenyőben pirítsd meg. A vajon dinszteld meg a hagymát és hűtsd ki. A lisztből, tojásból, tejből, sóval...
Elkészítési idő:Egy kisebb tálba kanalazzuk a búzadarát, ráütünk egy szép házi vagy bio tojást, megsózzuk, végül a fagyos zsírral szép simára keverjük. Ha nehéz keverni, egy tk vizet adhat...
Elkészítési idő:A krumpli kivételével a hozzávalókat összekeverjük. A krumpli meghámozzuk,vastagabb hasábokra vágjuk és beleforgatjuk a mustáros szószba. Tepsibe tesszük és készre sütjük.
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen összetörjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tojássárgát és a szerecsendiót. Ha szükség...
Elkészítési idő: 1 óra