0,5 kg darált sertéshús
20 dkg reszelt sárgarépa
2 tojás
só
pirospaprika
fokhagyma
A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül.
Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dkg reszelt sárgarépával dolgoztam, ezért hozzáadtam 2 db tojást.
A megsózott, paprikával és fokhagymával fűszerezett húst tedd néhány órára, ha lehet egy éjszakára – feltekert fóliázott formában – a hűtőbe. A só fellazítja a húst.
A későbbi sütésnél vágj ujjnyi szeleteket, majd zsírozatlan tűzforró sütőedényben (részemről teflonban!) – villával megnyomkodva a darált szelet mindkét oldalát – süsd 2 percig az egyik, majd 2 percig a másik oldalát. Garantáltan kívül ropogós, belül puha fasírt lesz az eredmény.
A fasírthoz a hagymát, apró kockára vágva olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, zöldség zöldet, és hagyjuk kihűlni kicsit. A zsemlét beáztatjuk, maj...
Elkészítési idő: kb1,5 óraAz apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hű...
Elkészítési idő:A padlizsánokat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és lapos tányérra rakjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Bő fél óra állás után leöntjük róla a vizet, lemos...
Elkészítési idő: