menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger fasírt (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg darált sertéshús
20 dkg reszelt sárgarépa
2 tojás

pirospaprika
fokhagyma

Elkészítés:


A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül.
Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dkg reszelt sárgarépával dolgoztam, ezért hozzáadtam 2 db tojást.
A megsózott, paprikával és fokhagymával fűszerezett húst tedd néhány órára, ha lehet egy éjszakára – feltekert fóliázott formában – a hűtőbe. A só fellazítja a húst.
A későbbi sütésnél vágj ujjnyi szeleteket, majd zsírozatlan tűzforró sütőedényben (részemről teflonban!) – villával megnyomkodva a darált szelet mindkét oldalát – süsd 2 percig az egyik, majd 2 percig a másik oldalát. Garantáltan kívül ropogós, belül puha fasírt lesz az eredmény.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleovital.hu/?cat=162

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált húsból rántott hús
Darált húsból rántott hús

20 percig hűtőben tartjuk , majd panírozzuk, 2 tojás , liszt , zsemlemorzsával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Forró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reform töltött paprika
Reform töltött paprika

Keverd össze a töltelékhez a darált húst sóval, borssal, tojással és pirított vöröshagymával. Ha lágynak találod a masszát, 1-2 ek. útifűmaghéjat is tehetsz bele. A bekevert darált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citroml...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk