0,5 kg csirkemáj
1/2 közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. bazsalikom
só, bors ízlés szerint
10 dkg zsírszalonna (füstölt)
1. változat (főzve)
A kisebb darabokra vágott csirkemájat tedd fel annyi szűrt vízzel a gázra, amennyi épp ellepi és tedd még hozzá egészben a fokhagyma gerezdeket, a fél hagymát (szintén egészben) és a fűszereket is (a són és a borson kívül). Főzd addig, míg megpuhul kb. 10-15 percig, majd szűrd le, de a levét még ne öntsd ki, mert ezzel a végén még higíthatod, ha szeretnéd.
Vágd nagyobb csíkokra a szalonnát és a leszűrt májjal együtt daráld át egy húsdarálón. Ami kijön a húsdarálóból, az már a májkrém. Sózd és borsozd meg ízlés szerint és már kész is van. :) Ha túl száraznak érezed, akkor a visszamaradt főzőléből még keverhetsz hozzá.
2. változat (sütve)
Vágd fel kockákra a zsírszalonnát, a fél hagymát pedig csíkokra és a szalonna saját zsírján dinszteld meg a hagymát. Utána add hozzá a májat és az egészben hagyott fokhagymát és a fűszereket is (kivéve a sót és a borsot). Ha kellően megpuhult a máj, akkor vedd le a tűzről és az egészet daráld át egy húsdarálón.
Legvégül sózd, borsozd ízlés szerint és már kész is van. :)
Felforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a té...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyorsan kikeverjuk mint a palacsintat, es zsiron 2 db mini lapot sutunk belole
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű