0,5 kg csirkemáj
1/2 közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. bazsalikom
só, bors ízlés szerint
10 dkg zsírszalonna (füstölt)
1. változat (főzve)
A kisebb darabokra vágott csirkemájat tedd fel annyi szűrt vízzel a gázra, amennyi épp ellepi és tedd még hozzá egészben a fokhagyma gerezdeket, a fél hagymát (szintén egészben) és a fűszereket is (a són és a borson kívül). Főzd addig, míg megpuhul kb. 10-15 percig, majd szűrd le, de a levét még ne öntsd ki, mert ezzel a végén még higíthatod, ha szeretnéd.
Vágd nagyobb csíkokra a szalonnát és a leszűrt májjal együtt daráld át egy húsdarálón. Ami kijön a húsdarálóból, az már a májkrém. Sózd és borsozd meg ízlés szerint és már kész is van. :) Ha túl száraznak érezed, akkor a visszamaradt főzőléből még keverhetsz hozzá.
2. változat (sütve)
Vágd fel kockákra a zsírszalonnát, a fél hagymát pedig csíkokra és a szalonna saját zsírján dinszteld meg a hagymát. Utána add hozzá a májat és az egészben hagyott fokhagymát és a fűszereket is (kivéve a sót és a borsot). Ha kellően megpuhult a máj, akkor vedd le a tűzről és az egészet daráld át egy húsdarálón.
Legvégül sózd, borsozd ízlés szerint és már kész is van. :)
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként ada...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy méretes keverőtálban elkeverem a lisztben a sót, beleütöm a 3 tojást és beleöntöm a kefirt, amiben elkevertem az élesztőt és jól kidolgozom, semmiképpen sem kemény és nem túl l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Darálóba vagy aprítóba rakunk mindent, és ízlés szerinti állagúra pépesítjük. 2. A citromlé lehet több is, akár 80 ml, kinek hogyan ízlik!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a mustárral. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a felhevített kókuszolajon átpirítjuk, felöntjük annyi vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű