1 bögre zabpehely
2 bögre tej vagy tej és víz kombinálva (1:1)
esetleg 1-2 evőkanál natúr joghurt
Melegítsük fel a tejet vigyázva arra, hogy ne égjen le. Mielőtt forr (azaz gyöngyözik) adjuk hozzá a zabpelyhet. Kevergessük, amíg sűrű lesz, majd adjuk hozzá a joghurtot, illetve a különböző ízesítőket. A kevergetés abból a szempontból is fontos, hogy tényleg ettől lesz "kása" állagú. Alacsony hőmérsékleten keverjük tovább 1-2 percig. Egy kis időre fedjük le, így jól megdagad. Ezután díszíthetjük gyümölcsökkel és már fogyaszthatjuk is.
A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...
Elkészítési idő:Az fűszereket pirítás után durvára daráljuk és összekeverjük.
Elkészítési idő:A zsemléket hideg vízbe áztatjuk (lehet 2 szelet kenyér is, ennek a héját vágjuk le), majd kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Ráütünk három egész tojást, sózzuk, borsozzuk, me...
Elkészítési idő: 2 óra