150 gr apró szemű zabpehely
2 tojás
100 g zsírszegény túró
kb. 2 dl víz (a lényeg, hogy a massza legalább olyan sűrű legyen mint a palacsintatészta)
1 csapott tk. szódabikarbóna
ízlés szerint só
pici kókuszolaj a teflon kikenéséhez (jó teflon esetén elhagyható)
Mindent alaposan összekeverünk, majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.
Fontos: a már nagyon forró serpenyőbe tedd, de vedd le kicsire a gázt és légy türelmes, lassan de alaposan fog átsülni.
Fordítsd meg és tegyél rá egy szelet tolle light trappistát vagy egy szelet light mozarellát, esetleg sonkaszeletet és hajtsd félbe.
A tojássárgából, mustárból és olajból majonézt kavarunk. A majonézhez hozzáadjuk a tehéntúrót, a tört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, majd jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül 1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, és amíg felforrósodik, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. 2. A kókuszpelyhet a tepsibe szórom, majd elegyengetem, hogy mindenh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy tepsin megpirítjuk a pisztáciát/mogyorót. Míg hűl, megpirítjuk a szezámmagot, majd azt kiszedjük, és a száraz serpenyőben megpirítjuk a róma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű