150 gr apró szemű zabpehely
2 tojás
100 g zsírszegény túró
kb. 2 dl víz (a lényeg, hogy a massza legalább olyan sűrű legyen mint a palacsintatészta)
1 csapott tk. szódabikarbóna
ízlés szerint só
pici kókuszolaj a teflon kikenéséhez (jó teflon esetén elhagyható)
Mindent alaposan összekeverünk, majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.
Fontos: a már nagyon forró serpenyőbe tedd, de vedd le kicsire a gázt és légy türelmes, lassan de alaposan fog átsülni.
Fordítsd meg és tegyél rá egy szelet tolle light trappistát vagy egy szelet light mozarellát, esetleg sonkaszeletet és hajtsd félbe.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/zserbo_szaloncukor_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat formáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni... Eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett összeolvasztjuk – ez 2-4 percig tart –, majd annyira visszahűtjük, hogy az állaga ne legyen túl folyós. Nejlon habzsákba töltjük. A zacskóra akkora lyukat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű